Ons verhaal

Albert Mangiapan (van oorsprong uit de Provence) was leerjongen (op 15-jarige leeftijd) bij de welgekende Franse Chef, Fernand Point.
Hier leerde hij het harde werk in de keukens van het meest begeerde 3-sterren restaurant in Frankrijk.

Naast de keuken leerde Albert het vak van Sommelier en maakt hij snel contacten in de welgekende Chateaux uit heel Frankrijk.

In 1967 vertrok Albert uit Frankrijk om in België enkele restaurants, waaronder “La Rotonde” nieuw leven in te blazen.

Van 1989 tot 2009 baatte Albert het Antwerpse restaurant “Auberge de Provence” uit met zijn zoon Gino,
hijzelf nam het sommelier werk op zich met 1 doel voor ogen, de perfecte wijn serveren die de gast wenst.
In deze jaren werden alle contacten gemaakt en versterkt in de wijnwereld.
Jaar 2000, nieuw millennium, nieuwe uitdaging en Le Vigneron Provencal werd hiermee geboren.

Sinds 2014 neemt Gino Mangiapan – de tweede generatie wijnhandelaar – de fakkel over om alle wijnliefhebbers te helpen in hun zoektocht naar de ideale wijn voor hun aperitief, dinner, feest …

Tot binnekort “Bij Gino in de Vigneron” !